Zes grote voordelen van een elektrische haard

Vroeger hadden vrijwel alle huizen een open haard, maar met de komst van de centrale verwarming is de haard langzaam uit de meeste woonkamers verdwenen. Open haarden vereisen namelijk veel meer onderhoud dan de centrale verwarming. Zo moet je bij een open haard regelmatig een schoorsteenveger laten komen, en moet je rekening houden met steenkolen of hout.

Toch heeft de open haard ook één groot voordeel boven de centrale verwarming: de open haard is namelijk een stuk gezelliger. Velen onder ons kennen de koude winteravonden die we gezellig samen met het hele gezin doorbrachten voor het haardvuur.

Gerelateerd: 

Gelukkig zijn er inmiddels hele goede alternatieven die dezelfde sfeer met zich meebrengen, maar nauwelijks onderhoud vergen, zoals de elektrische haard. Deze is niet alleen sfeervol, maar ook nog eens praktisch én goed voor het milieu! Om je een beetje te enthousiasmeren lees je in dit artikel de zes grootste voordelen van een elektrische haard.

1. De elektrische haard past in ieder interieur

Veel mensen denken dat een open haard niet zal passen in een modern interieur. Dat kan kloppen voor ouderwetse open haarden. Bij een open haard komt immers meer kijken dan alleen het vuur zelf. Zo heb je bijvoorbeeld ook een schoorsteen en houtblokken nodig. [Lees hier alles over op Wikipedia].

Gelukkig hoef jij je hierover geen zorgen te maken; elektrische sfeerhaarden hebben namelijk geen schoorsteen nodig, waardoor je ze op iedere plek in de woonkamer kunt neerzetten. Dit zorgt ervoor dat de elektrische haard gemakkelijk kan integreren in de rest van jouw interieur.

En maak je ook vooral geen zorgen over de kleuren of designs. Elektrische haarden zijn namelijk verkrijgbaar in een heleboel verschillende stijlen, waardoor je er altijd eentje vindt die perfect bij jou past.

Stijlvolle elektrische sfeerhaard
Stijlvolle elektrische sfeerhaard

2. Elektrische haarden zijn stijlvol

Er zijn een heleboel stijlvolle elektrische haarden verkrijgbaar, waarvan sommige speciaal ontworpen zijn voor de moderne markt, en andere juist focussen op de klassieke stijl. Dit betekent dat je nog altijd elektrische haarden kunt kopen die eruitzien alsof ze al vanaf de jaren ’30 in jouw huis staan, inclusief alle klassieke details.

Heb je een modern interieur? Schroom dan niet om te kiezen voor één van de mooie moderne haarden die prachtig staan in nieuwbouwwoningen en appartementen. Welke haard je ook kiest: ze beschikken allemaal over een prachtig vuur dat wordt verlicht door ledlampen. De kleuren van de verlichting doen niet onder aan de kleuren van een echt vuur. Dit alles zorgt ervoor dat een elektrische sfeerhaard vaak niet van echt te onderscheiden is.

3. Veilig

Veel mensen hebben ervoor gekozen om hun open haard te verwijderen, omdat ze zich zorgen maakten over de veiligheid, bijvoorbeeld wanneer er een kindje op komst was. Dit is zeer begrijpelijk, omdat open haarden een verhoogd risico op brand met zich meebrachten. Gelukkig hoef jij je hierover geen zorgen te maken met een elektrische open haard. Deze zijn namelijk speciaal ontworpen met oog voor kwaliteit en veiligheid. Zo worden alle haarden bijvoorbeeld uitvoerig getest en worden ze onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles voordat ze de fabriek mogen verlaten.

De meeste elektrische sfeerhaarden beschikken over speciale timers, waardoor het “vuur” maar enkele uren zal blijven branden. Daarnaast is er ook een ingebouwde beveiliging die zich focust op oververhitting. Wanneer de haard te warm wordt zal deze beveiliging in werking treden en de warmte onmiddellijk stopzetten. Kortom, een elektrische haard is erg veilig!

4. Elektrische sfeerhaard geeft warmte

Net als een echte haard kan een elektrische sfeerhaard je goed verwarmen tijdens de koude wintermaanden. Dit betekent dat de haard niet alleen voor de sfeer kan worden gebruikt, maar ook om je woonkamer te verwarmen. Door het gebruik van ledlampen wordt de haard wel lekker warm, maar hoef jij je geen zorgen te maken over het branden van je vingers.

5. Een sfeerhaard is energiezuinig

Bij het woord “elektrisch” vragen veel mensen zich direct af hoeveel dit gaat kosten. Maar maak je vooral geen zorgen, een elektrische haard  is namelijk veel zuiniger dan je misschien zou denken. Dit is voor een groot deel te danken aan de ledlampen die worden gebruikt om het vuur te verlichten en de warmte te verspreiden.

Ledverlichting staat namelijk alom bekend als een zeer energiezuinige lichtbron. Dit betekent dat een elektrische haard veel minder energie nodig heeft dan de meeste mensen denken. Daarnaast kun je ook zelf de energie goed controleren. Een makkelijke manier om te besparen op de energiekosten is bijvoorbeeld door de elektrische haard alleen maar aan te zetten wanneer je hem optimaal gebruikt, bijvoorbeeld bij visite of op een extra koude winteravond.

6. Eenvoudig in gebruik

Eén van de grootste voordelen van een sfeerhaard is dat jij hem kunt plaatsen waar jij dat maar wilt. Het enige wat je nodig hebt is een stopcontact.

Maak je ook vooral geen zorgen over de installatie, want dat is zo gepiept! Koop je een elektrische haard? Dan krijg je daar een uitgebreide handleiding bij. Hierin staat stap-voor-stap uitgelegd hoe jij de haard eenvoudig kunt installeren en klaar kunt maken voor gebruik. Dit zorgt ervoor dat de meeste mensen hun elektrische haard gemakkelijk zelf kunnen monteren of inbouwen.

Voor het ophangen, inbouwen of monteren zou je ook gebruik kunnen maken van onze installatieservice. Vermeld dit tijdens je prijsaanvraag of tijdens het gesprek met een van onze adviseurs.

Eenmaal geïnstalleerd kan de sfeerhaard direct worden gebruikt. Je hebt immers geen hout nodig, en je hoeft ook niet zelf vuur te maken. De ledlampen doen al het werk, en jij hoeft alleen nog maar te genieten van de warme sfeer in huis.

Klik om deze haard een beoordeling te geven!!
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie