Nep openhaard

Op zoek naar een nep openhaard? U bent niet de enige! Nephaarden zijn, zeker sinds de energiecrisis, erg populair geworden en bieden een unieke manier om sfeer en warmte aan elk huis toe te voegen, zonder de kosten of gevaren van een echte open haard. Met een “valse” of “nep” open haard kunt u het uiterlijk en het gevoel van een echte openhaard krijgen zonder de kosten van een dure (afvoer)installatie. Bovendien kunnen ze veilig worden gebruikt in ruimtes waar traditionele open haarden geen optie zijn.

De nephaard: een openhaard zonder schoorsteen!

Een classic model elektrische nep openhaard is een stijlvol alternatief voor een “echte” openhaard. Sfeerhaarden creëren de gezelligheid en warmte die u zoekt tijdens koudere dagen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over as, rook, roet, houtblokken, ongelukjes met vuur en schoorsteenvegen.

Met de moderne realistische vlammeneffecten is het moeilijk om het verschil te zien tussen een elektrische sfeerhaard en een traditionele openhaard. Er zijn verschillende soorten nephaarden om uit te kiezen – van inbouw tot tafelmodel – die gemakkelijk kunnen worden geplaatst in elk interieur waar een stopcontact aanwezig is.

Nep openhaard

Nep openhaard kopen?

Check dan de categorie elektrische inbouwhaarden. Als u vragen of opmerkingen heeft of meer informatie wenst over onze elektrische haarden, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. U kunt ons bereiken via onderstaande gegevens:

Industrieweg 4 A
8263 AC Kampen
Tel. 038-2022181
Fax. 038-3338363

U kunt ook gebruik maken van onze handige en vrijblijvende sfeerhaarden keuzehulp.

Een nep openhaard zorgt niet alleen voor een gezellig en mooi vuurbeeld, maar ook voor warmte. Ze zijn veilig te gebruiken en hebben geen extra ventilatie of rookafvoer nodig. Een mooie nephaard gezien? Bij Sfeerhaarden.nl zijn verschillende verzendopties en afhaalmogelijkheden beschikbaar. Bestel nu uw haard online, neem contact op met onze adviseurs of ga door naar de handige en vrijblijvende keuzehulp.

Met verschillende soorten nep openhaarden om uit te kiezen is het eenvoudig om de juiste nephaard te vinden die bij uw interieur past. Een klassiek ontwerp of een moderne look? Er is een elektrische sfeerhaard voor elk huis.

Geniet van de gezelligheid en warmte van een haard zonder de extra kosten en moeite van een echte openhaard. Kies vandaag nog voor een “valse” of “nep” openhaard en geniet van de voordelen van een openhaard zonder de nadelen.

Kosten en gebruiksgemak

De elektrische haard met verwarming is een goed alternatief voor een “echte” kachel of open haard. De belangrijkste voordelen van nephaarden zijn minder kosten en meer gebruiksgemak. Zo krijgt u bij een nep openhaard altijd een handleiding voor de installatie en een afstandsbediening om de warmte en de vlammen te regelen.

In vergelijking met de kosten van een echte hout- of gashaard is het prijskaartje voor een nephaard veel gunstiger. Ze vereisen doorgaans helemaal geen installatiewerk; aansluiten, inschakelen en klaar!

Een ander groot voordeel van nephaarden is het gebruiksgemak. Er zijn geen speciale vaardigheden vereist voor de bediening en de veiligheid is gegarandeerd.

Soorten nephaarden: elektrisch of bio-ethanol

Hoewel er verschillende soorten sfeerhaarden te koop zijn, zijn elektrische sfeerhaarden, gel-brandstof (bio-ethanol) haarden en waterdamp haarden enkele van de meest voorkomende. Elektrische nep openhaarden, en sfeerhaarden in het algemeen, bieden een realistisch vlameffect en warmte voor elke ruimte. Ze kunnen eenvoudig worden geplaatst en verplaatst. Bovendien werken de meeste  modellen met LED lampjes voor het vlameffect die tot 50.000 uur meegaan voordat ze moeten worden vervangen.

Haarden op bio ethanol bieden een uniek alternatief. Ook zonder de complete haard kun je met deze modellen genieten van echte vlammen. Hiervoor verkopen we zogenaamde cassettes of bio-ethanol branders. Sommigen zijn geschikt om te plaatsen in het “gat” van een ongebruikte openhaard of schouw. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Doe-het-zelf of professionele installatie?

Zelf de haard installeren of een specialist van Sfeerhaarden.nl in huren? DIY-installaties zijn zeker mogelijk met de aankoop van een elektrische kachel die de benodigde spullen en instructies voor installatie bevat. Een professionele installateur van Sfeerhaardn.nl heeft echter meer expertise in het omgaan met lastige plekken en omstandigheden zoals bedrading, ventilatie, wandmontage enz.

Als u niet zeker bent van uw eigen kunnen, is het misschien beter om iemand in te huren. En dan heb ik het hier niet over een simpele vrijstaande haard. Dit geldt zeker voor het laten maken van een complete cinewall met haard. Maar bent u zelf handig dan is doe-het-zelf zeker een optie die het overwegen waard is.

Look & Feel

Overweeg je een nep openhaard te kopen dan heb je verschillende opties. Net als elk ander meubelstuk moet het passen bij uw stijl, smaak en inrichting.

Denk eerst na over kleur. Nephaarden zijn er in allerlei tinten – van traditionele kleuren zoals zwart of bruin tot de wat hardere kleuren zoals wit of roze.
Overweeg daarnaast het materiaal van je nephaard. Over het algemeen heb je de keuze uit metaal, glas, kunststof of een combinatie van die 3.

De meeste modellen beschikken over een warmt-element, maar ze zijn ook zonder deze optie verkrijgbaar. Let daarop bij de aanschaf!

De nep openhaard heeft weinig onderhoud nodig

De nephaard heeft weinig eisen als het gaat om onderhoud. In tegenstelling tot traditionele hout gestookte haarden, hoeft u geen tijd te besteden aan het verwijderen van as en roet die zich in de loop van de tijd ophoopt. U hoeft ook niet te slepen met houtblokken of aanmaakhout. Het werkt allemaal op stroom. Ook hoeft u zich geen zorgen te maken over schadelijke stoffen omdat er geen rook wordt geproduceerd door dit soort haarden.

Bij de waterdamphaarden is wel enig onderhoud vereist. De watertank zal om de +/- 10 uur moeten worden gevuld. Daarnaast krijg je kalkafzetting op het mist-element en dit moet je zo nu en dan, afhankelijk van het gebruik, verwijderen.

Het hele jaar door genieten van uw nep open haard!

Een nep open haard koop je niet alleen voor de koudere maanden; je gebruikt ze het hele jaar door voor een sfeervol interieur. Zet bij winterweer de elektrische openhaard met verwarming aan om warmte en sfeer te creëren. Gebruik tijdens de zomermaanden de nep openhaard als accentstuk met eventueel kaarsen en andere decoraties voor een unieke look. Plaats stoelen en een tafeltje rond de open haard om zo een uitnodigende ruimte te creëren om te releaxen met familie en vrienden. Welk seizoen het ook is, geniet het hele jaar door van je nephaard!

Klik om deze haard een beoordeling te geven!!
[Totaal: 1 Gemiddeld: 5]

Plaats een reactie