Sfeerhaard

Bespaar je geld met elektrische bijverwarming?

Bespaar je geld met het gebruik van een elektrische haard als bijverwarming? Is elektrische verwarming goedkoper in gebruik dan een gashaard of een centrale verwarming? In dit artikel leggen we uit hoe u geld kunt besparen op je energiekosten met een elektrische haard!

Een elektrische verwarming versus de centrale verwarming

Afhankelijk van het bouwjaar van uw huis, de isolatie, de soort, de leeftijd en instellingen van de centrale verwarming, enz. kan het een hele uitdaging zijn om in elke kamer van uw huis een constante temperatuur te krijgen. En dit is ook niet altijd nodig of wenselijk. Maar de mogelijkheid om ruimtes elektrisch te kunnen verwarmen waar u niet vaak bent en wanneer u dat wil, zonder overal de CV open te draaien, is wel een fijne gedachte.

Voorbeeld; Uw huis heeft 2 verdiepingen en in de winter is de bovenverdieping altijd kouder dan de begane grond waar u de meeste tijd doorbrengt. Elke ruimte van uw hele huis warm stoken is niet verstandig, dat doe je niet snel vanwege de kosten. Het probleem is dan dat de slaapkamer boven erg koud kan worden.

Voor dit soort situaties kunt u beter gebruik maken van een elektrische sfeerhaard waarmee u de slaapkamer in een mum van tijd behaaglijk warm kunt krijgen. Zet hem 5 tot 10 minuten aan voordat u gaat slapen, bijvoorbeeld tijdens het tandenpoetsen, en de slaapkamer is lekker op temperatuur.

Bent u er aan toe om de slaapkamer in te gaan dan is op z’n minst de ergste koude er uit en kunt u de elektrische bijverwarming weer uitzetten.

Energiezuinige verwarming met een elektrische bijverwarming bespaard geld

Deze manier van verwarmen wordt “zoneverwarming” of “zoneregeling” genoemd. Door alleen de gebieden of kamers elektrisch te verwarmen waar u maar even bent of waar het niet nodig is om constant warmte te hebben, vermijd u het verwarmen van het hele huis met alle kosten van dien.

Volgens de statistieken nemen verwarming en koeling ongeveer de helft van het energieverbruik voor hun rekening, waardoor dit voor de meeste huishoudens de belangrijkste energiekosten zijn.

Bespaar geld met een elektrische bijverwarming, bijvoorbeeld een eenvoudig te plaatsen vrijstaande haard. Is uw huis goed geïsoleerd en heeft u daarnaast ook nog eens een aantal zonnepanelen op uw dak, dan is elektrisch verwarmen duurzaam en energiekosten-besparend.

dimplex gala_opti-myst elektrische doorkijkhaard
Een sfeerhaard voor energiezuinige bijverwarming en sfeer

Wat kost het verwarmen met een elektrische sfeerhaard?

Veruit de meeste elektrisch haarden geven naast sfeer ook warmte. De warmte en het vlameffect bij een haard van 2000 watt of 2 kw kost ongeveer € 0,30,- per uur.

Hoewel de kosten voor stroom verschillen per aanbieder, kan uw energierekening met ongeveer € 10,- per maand omhoog gaan als u uw sfeerhaard elke dag een uurtje aanzet. Vergelijk dat eens met het verwarmen van uw hele huis met de CV!

Elektrische verwarming ten opzichte van de houtkachel of openhaard

Een elektrische sfeerhaard is nog niet voor de volle 100% te vergelijken met de sfeer en het comfort van een traditionele open haard, maar de nieuwste modellen komen erg dicht in de buurt. De “echte” hout-gestookte openhaard of houtkachel heeft ook zijn nadelen;

  1. Inefficiënt door warmteverlies. Een houtkachel of openhaard is eigenlijk de minst efficiënte manier van verwarmen. Hoewel het warm wordt door echt vuur gaat de meeste warmte toch rechtstreeks door de schoorsteen naar buiten. Een openhaard zorgt zelfs voor een ventilatie-effect in uw huis. Hierbij wordt warme lucht verspilt omdat het opnieuw de houthaard in wordt gezogen. Deze aanzuigende werking kan de temperatuur in huis flink verminderen, tot wel een kwart.
  2. Kosten voor gebruik en onderhoud. Naast de kosten voor het aanschaffen van een voorraad hout zijn er doorlopende periodieke kosten voor schoonmaak en onderhoud.

Oude woningen hebben nogal eens een leegstaande openhaard of schouw die niet gebruikt wordt. Dan kan ervoor gekozen worden om deze ruimte te gebruiken voor een inzet- of inbouwhaard. Is dit ook bij u het geval dan kunt u zelf een inzethaard installeren, of u kunt het aan Sfeerhaarden.nl overlaten. Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Ook geld besparen met een sfeerhaard?

Wilt u ook de gasrekening laag houden en energiekosten besparen met een elektrische sfeerhaard als bijverwarming? Zeker als u in het bezit bent van een aantal zonnepanelen op uw dak is energiezuinige bijverwarming met een elektrische haard een zeer interessante optie. Bel ons gerust voor advies, tel 038-2022181.

Klik hier voor hulp bij de keuze van de juiste sfeerhaard, of neem een kijkje op onze website voor de vele modellen haarden die we te koop aanbieden. Ook kunt u bij ons terecht voor een groot aantal soorten luxe en moderne tuinhaarden.

Onze soorten elektrische sfeerhaarden:

Xaralyn Elski LED Fire
Xaralyn Elski LED Fire

Heeft u zelf ervaring met een elektrische haard of energiebesparende tips? Laat het hieronder weten!

Laat een bericht achter

Installatie & Service

Sfeerhaarden.nl heeft een professioneel netwerk van eigen installatiebedrijven door heel Nederland. Wij zijn niet alleen gespecialiseerd in de verkoop van sfeerhaarden maar verzorgen ook de volledige installatie en service. Tevredenheidsgarantie die u alleen bij ons zult aantreffen. De installatie van uw haard door onze monteurs is vrijblijvend maar is wel aan te bevelen; u ontvangt altijd een totaalprijs en u heeft een centraal aanspreekpunt voor al uw vragen.

Contactformulier

    Goedkope sfeerhaarden

    Bij ons vindt u goedkope sfeerhaarden. Wij zijn de goedkoopste webshop in sfeerhaarden en we kunnen u de beste aanbieding geven voor de totaalprijs, inclusief accessoires, installatie en bezorging. Ons assortiment bestaat uit elektrische sfeerhaarden, bio-ethanol sfeerhaarden en tuinhaarden. Voor vragen kunt u bellen naar 038-2022181 of maak gebruik van het contactformulier onderaan de website. Onze volledige contactgegevens vindt u op de pagina "Contact"