Een elektrische haard op kantoor?

Elektrische haarden zijn in de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen. Steeds meer mensen vervangen hun ouderwetse open haard voor een modern elektrisch exemplaar. Maar de elektrische haarden zijn niet alleen populair in woningen. Ook steeds meer ondernemers kiezen ervoor om een elektrische haard in hun kantoor, winkelpand of bedrijfsruimte te plaatsen. Maar waarom?

Je zou kunnen bijverwarmen met eenvoudige kleine elektrische heaters die overal te koop zijn. Dat is sowieso een goed idee want je bespaard ermee op gas. Wil je een echt goede elektrische verwarming als hoofdverwarming met alle mogelijkheden zoals een afstandsbediening, de juiste uitstraling en voldoende vermogen? Ga dan voor een luxe elektrische sfeerhaard van Sfeerhaarden.nl! Je hebt de keuze uit diverse modellen zoals de vrijstaande, hangende en inbouw sfeerhaard.

In dit artikel lees je zes redenen waarom steeds meer bedrijven kiezen voor een elektrische haard. Misschien is het ook wel wat voor jouw bedrijf?

Een elektrische haard zorgt voor een fijne sfeer

Eén van de belangrijkste redenen is de gezellige sfeer die een elektrische sfeerhaard met zich meebrengt. Door het brandende haardvuur krijgt je bedrijfspand direct een huiselijke sfeer. Dit is prettig voor zowel de klanten als de medewerkers. Door de elektrische haard bij de balie te plaatsen, zorg je ervoor dat klanten meteen een vertrouwd en warm gevoel krijgen wanneer ze het gebouw of de ruimte binnenstappen. En maak je geen zorgen, want in tegenstelling tot open haarden hoeft een elektrische haard niet altijd persé warmte af te geven. Je kunt hem dus ook in de zomermaanden prima gebruiken om gezelligheid te creëren.

Sfeerhaard op kantoor

Welke haard is geschikt?

Plaats je de elektrische haard in een vergaderruimte? Dan zul je ervoor zorgen dat ook jouw werknemers een fijne en gezellige sfeer ervaren op hun werk. Uit wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat het creëren van een stimulerende vergaderruimte, de productiviteit van werknemers kan vergroten. Daarnaast is een gezellige vergaderruimte ook goed voor de creativiteit en de onderlinge relaties.

Elektrische sfeerhaarden zijn veilig in gebruik

Hoewel open haardvuur ervoor kan zorgen dat klanten zich meteen op hun gemak voelen, durven veel ondernemers toch geen vuur in hun winkel of kantoor te gebruiken. Dit komt onder andere door de vele veiligheidsrisico’s die vuur met zich meebrengt. Elektrische haarden zijn daarom het perfecte alternatief.

In tegenstelling tot de ouderwetse open haard, maken elektrische aarden namelijk helemaal geen gebruik van écht vuur. In plaats daarvan worden de vlammen gesimuleerd door LED-lampen. Deze lampen zorgen ervoor dat de vlammen levensecht lijken, maar niet gevaarlijk zijn voor bijvoorbeeld kinderen. Door het installeren van een elektrische haard, kun je de sfeer van een open vuur creëren terwijl je de veiligheid van je klanten en werknemers ook kunt waarborgen.

Elektrische haarden behouden de frisse lucht

Wil je een open haard? Dan zul je houtblokken moeten verzamelen en verbranden. Houtkachels hebben namelijk een heleboel hout nodig om een mooi vuur te laten zien. Bij het verbranden van deze houtstapels, komen vervuilende stoffen vrij zoals koolwaterstof, fijnstof en koolmonoxide. Als je langere periode wordt blootgesteld aan deze schadelijke stoffen kunnen er vervelende lichamelijke klachten optreden, zoals keelpijn, hoofdpijn en duizeligheid.

Natuurlijk staat een open haard in verbinding met een schoorsteen, waardoor de meeste van deze stoffen niet terechtkomen in de bedrijfsruimte, maar we weten allemaal dat dit nooit 100% van de schadelijke stoffen kan verwijderen. Er zullen altijd deeltjes terechtkomen in de ruimte rondom de open haard. Voor ondernemers is het daarom veel slimmer om te kiezen voor een elektrische haard. Deze maakt geen gebruik van echte vlammen waardoor het branden van hout overbodig is geworden.

Er komen dus geen schadelijke stoffen vrij bij het branden van het LED-vuur. Door de keuze voor een elektrische haard blijft de lucht in de werkruimte schoon en fris. Dat is wel zo prettig voor je klanten én je werknemers.

Elektrische haarden zijn duurzaam

warm op kantoor met een elektrische haard
Elke kantoorruimte kun je prima elektrisch verwarmen

We hebben zojuist al geschreven over de schadelijke stoffen die vrijkomen bij het branden van hout. Het merendeel van deze stoffen wordt via de schoorsteen omhoog gepompt, waar de stoffen zich vervolgens mengen met de frisse lucht. Dit betekent dat het stoken van een haardvuur bijdraagt aan de vervuiling van de aarde. Stoffen zoals koolwaterstof en koolmonoxide kunnen namelijk de lucht vervuilen en het gat in de ozonlaag vergroten.

Als modern bedrijf wil jij natuurlijk zo min mogelijk schade toebrengen aan het milieu. Wil je toch graag een gezellig vuurtje? Dan is het slimmer om te kiezen voor een elektrische haard. Deze haarden simuleren het vuur door middel van LED-lampen. Deze lampen gaan niet alleen veel langer mee dan houtblokken, maar brengen ook geen schade toe aan het milieu.

Je hebt geen schoorsteen nodig

Wil jij een open haard plaatsen in je winkelpand of kantoorgebouw? Helaas kan dat niet zomaar. Je moet namelijk eerst bekijken of het gebouw wel de mogelijkheid biedt voor een schoorsteen. Veel moderne gebouwen hebben geen aansluitingen voor open haardvuren, waardoor het plaatsen van een houtkachel vrijwel onmogelijk wordt.

Gelukkig heb je bij een elektrische haard helemaal geen schoorsteen nodig. Deze open haard maakt namelijk gebruik van elektriciteit, waardoor je slechts een stopcontact nodig hebt om hem te kunnen plaatsen. Zodra je stekker van de elektrische haard in het stopcontact hebt gestoken, kun je de haard meteen gebruiken. Hij is dus niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook ontzettend praktisch én gemakkelijk te installeren.

Je kunt de elektrische haard meenemen bij een verhuizing

Houtkachels zijn verbonden aan een schoorsteen, waardoor je ze niet zo gemakkelijk kunt verplaatsen. Is jouw bedrijf in de afgelopen jaren gegroeid, en moet je naar een groter bedrijfspand verhuizen? Dan moet je de open haard helaas achterlaten. Bij een elektrische haard hoeft dit gelukkig niet! Doordat de haard alleen maar een stopcontact nodig heeft om te werken, kun je hem altijd meenemen naar de volgende locatie.

Meer weten over de mogelijkheden bij jou op kantoor?

Sfeerhaarden.nl
Industrieweg 4 A
8263 AC Kampen
Tel. 038-2022181
Fax. 038-3338363

Klik om deze haard een beoordeling te geven!!
[Totaal: 1 Gemiddeld: 5]

Plaats een reactie