Een elektrische haard op kantoor?

Elektrische haarden zijn in de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen. Steeds meer mensen vervangen hun ouderwetse open haard voor een modern elektrisch exemplaar. Maar de elektrische haarden zijn niet alleen populair in woningen. Ook steeds meer ondernemers kiezen ervoor om een elektrische haard in hun kantoor, winkelpand of bedrijfsruimte te plaatsen. Maar waarom?

U zou kunnen bijverwarmen met eenvoudige kleine elektrische heaters die overal te koop zijn. Dat is sowieso een goed idee want u bespaard hiermee direct op gas. Wilt u een echt goede elektrische verwarming als hoofdverwarming met alle mogelijkheden zoals een afstandsbediening, de juiste uitstraling en voldoende vermogen? Ga dan voor een luxe elektrische sfeerhaard van Sfeerhaarden.nl! U heeft de keuze uit diverse modellen zoals de vrijstaande, hangende en inbouw sfeerhaard.

In dit artikel lees je zes redenen waarom steeds meer bedrijven kiezen voor een elektrische haard. Misschien is het ook wel wat voor uw bedrijf?

Een elektrische haard op kantoor voor een fijne sfeer

Eén van de belangrijkste redenen is de gezellige sfeer die een elektrische sfeerhaard met zich meebrengt. Door het “brandende” haardvuur krijgt uw bedrijfspand direct een huiselijke sfeer. Dit is prettig voor zowel de klanten als de medewerkers. Door de elektrische haard bij de balie te plaatsen, zorg je ervoor dat klanten meteen een vertrouwd en warm gevoel krijgen wanneer ze het gebouw of de ruimte binnenstappen. En maakt u zich geen zorgen, want in tegenstelling tot open haarden hoeft een elektrische haard niet altijd persé warmte af te geven. U kunt hem dus ook in de zomermaanden prima gebruiken om gezelligheid te creëren.

Sfeerhaard op kantoor

Welke kantoorhaard is geschikt?

Plaatst u de elektrische haard in een vergaderruimte? Dan zorgt u ervoor zorgen dat ook uw werknemers een fijne en gezellige sfeer ervaren op hun werk. Uit wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat het creëren van een stimulerende vergaderruimte, de productiviteit van werknemers kan vergroten. Daarnaast is een gezellige vergaderruimte ook goed voor de creativiteit en de onderlinge relaties.

Elektrische sfeerhaard op kantoor is veilig in gebruik

Hoewel open haardvuur ervoor kan zorgen dat klanten zich meteen op hun gemak voelen, durven veel ondernemers toch geen vuur in hun winkel of kantoor te gebruiken. Dit komt onder andere door de vele veiligheidsrisico’s die vuur met zich meebrengt. Elektrische haarden zijn daarom het perfecte alternatief.

In tegenstelling tot de ouderwetse open haard, maken elektrische aarden namelijk helemaal geen gebruik van écht vuur. In plaats daarvan worden de vlammen gesimuleerd door LED-lampen. Deze lampen zorgen ervoor dat de vlammen levensecht lijken, maar niet gevaarlijk zijn voor bijvoorbeeld kinderen. Door het installeren van een elektrische haard, kunt u de sfeer van een open vuur creëren terwijl u de veiligheid van klanten en werknemers kunt waarborgen.

Frisse kantoorlucht met een luxe “nep” haard

U wilt een open haard? Dan zult u dus aan de slag moeten met hout. Houtkachels hebben relatief veel hout nodig om een mooi vuur te laten zien. Bij het verbranden van hout komen vervuilende stoffen vrij zoals koolwaterstof, fijnstof en koolmonoxide. Bij blootstelling aan deze schadelijke stoffen kunnen er vervelende lichamelijke klachten optreden, zoals keelpijn, hoofdpijn en duizeligheid.

Natuurlijk staat een open haard in verbinding met een schoorsteen waardoor de meeste van deze stoffen niet terechtkomen in de bedrijfsruimte. Echter zal dit nooit 100% van de schadelijke stoffen buiten houden. Er zullen altijd deeltjes terechtkomen in de ruimte rondom de open haard. Voor ondernemers is het daarom veel slimmer om te kiezen voor een elektrische haard.

Er komen geen schadelijke stoffen vrij bij het vlammenspel van bijvoorbeeld een waterdamp haard. Door te kiezen voor een elektrische haard blijft de lucht in de werkruimte schoon en fris. Dat is wel zo prettig voor uw klanten én werknemers.

Een duurzame haard op kantoor

warm op kantoor met een elektrische haard
Elke kantoorruimte kun je prima elektrisch verwarmen

We hebben zojuist al geschreven over de schadelijke stoffen die vrijkomen bij het branden van hout. Het merendeel van deze stoffen wordt via de schoorsteen omhoog gepompt, waar de stoffen zich vervolgens mengen met de frisse lucht. Dit betekent dat het stoken van een haardvuur bijdraagt aan de vervuiling van de aarde. Stoffen zoals koolwaterstof en koolmonoxide vervuilen de lucht en vergroten het gat in de ozonlaag.

Als modern bedrijf wilt u natuurlijk zo min mogelijk schade toebrengen aan het milieu. Toch graag een gezellig vuurtje? Dan is het slimmer om te kiezen voor een elektrische haard. Deze haarden simuleren het vuur door middel van LED-lampen. Deze lampen gaan niet alleen veel langer mee dan houtblokken, maar brengen ook geen schade toe aan het milieu.

Uw kantoor heeft geen verbouwing nodig

Wilt u een open haard plaatsen in uw winkelpand of kantoorgebouw? Helaas kan dat niet zomaar. U moet namelijk eerst bekijken of het gebouw wel de mogelijkheid biedt voor een schoorsteen. Veel moderne gebouwen hebben geen aansluitingen voor open haardvuren, waardoor het plaatsen van een houtkachel vrijwel onmogelijk wordt.

Gelukkig heb je bij een elektrische haard helemaal geen schoorsteen nodig. Deze open haard maakt namelijk gebruik van elektriciteit, waardoor je slechts een stopcontact nodig hebt om hem te kunnen plaatsen. Zodra u de stekker van de elektrische haard in het stopcontact hebt gestoken, kunt u de haard meteen gebruiken. Hij is dus niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook ontzettend praktisch én gemakkelijk te installeren.

Elektrische haard meenemen bij een verhuizing van uw bedrijf

Houtkachels zijn verbonden aan een schoorsteen, waardoor je ze niet zo gemakkelijk kunt verplaatsen. Is uw bedrijf in de afgelopen jaren gegroeid, en moet u naar een groter bedrijfspand verhuizen? Dan moet u de open haard helaas achterlaten. Bij een elektrische haard hoeft dit gelukkig niet! Doordat de haard alleen maar een stopcontact nodig heeft om te werken, kunt u hem altijd meenemen naar de volgende locatie.

Meer weten over de mogelijkheden bij u op kantoor?

Sfeerhaarden.nl
Industrieweg 4 A
8263 AC Kampen
Tel. 038-2022181
Fax. 038-3338363

Klik om deze haard een beoordeling te geven!!
[Totaal: 1 Gemiddeld: 5]

Plaats een reactie