De voordelen van een tuin pelletkachel

Tuinhaarden zijn heerlijk om in je tuin, op het terras of onder de veranda hebben. Vooral tijdens de afgekoelde zomeravonden, maar ook in de herfst en de wintermaanden bewijzen ze hun voordeel. Ze zorgen niet alleen voor warmte, maar geven ook karakter aan je buitenruimte.

Er zijn een aantal redenen waarom je een ​​tuinhaard zoals een pelletkachel zou moeten kopen. Hieronder hebben we er enkele opgesomd. Hopelijk geeft dit u een idee van de voordelen van de aanschaf van een een buitenhaard op pellets voor uw tuin, terras of onder de overkapping.

Tips:

Een pelletkachel is eenvoudig in gebruik

Een pelletkachel is makkelijk in gebruik, zeker in vergelijking met hout gestookte haarden. Ze hebben niet veel onderhoud nodig en je hoeft ze niet handmatig met hout te laden zoals bij traditionele houthaarden.

K-Stove Vesuvius pelletkachel tuinhaard
K-Stove Vesuvius pelletkachel tuinhaard

Hoewel er kachelpijpen te koop zijn voor sommige pelletkaches, zijn ze gemakkelijker te installeren dan rook afvoerpijpen voor traditionele haarden. Pelletkachels werken op houtpellets en deze brandstof is minder vervuilend en overal verkrijgbaar, zelfs in de meeste supermarkten.

Houtpellets branden schoon en efficiënt. Hierdoor heb je minder rook, roet en andere verontreinigende stoffen die traditionele haarden wel creëren. Aangezien deze apparaten bij het verwarmen van (al dan niet overdekte) buitenruimtes gemakkelijker, efficiënter en goedkoper werken is het zinvol om er een aan te schaffen.

Pelletkachels kunnen een besparing opleveren van 25% tot 40% in vergelijking met traditionele verwarmingsmethoden zoals een terrasverwarming op gas of stroom.

Gezellig en knus genieten in de tuin

Het is gewoon een leuke bezigheid om naar buiten te gaan, de kachel te vullen met pellets en hem aan te steken. Brandt hij eenmaal dan is het vuurbeeld vergelijkbaar met een traditionele houtkachel, maar dan met minder rook, roet, as en geknetter. En met de vaak meegeleverde (of optionele) kachelpijp zorg je ervoor dat je nagenoeg geen last hebt van rook en vuurvonken; een zegen voor jezelf, je gezelschap en de buren.

Pelletkachels zijn, net zoals sfeerhaarden voor binnen, perfect voor het toevoegen van sfeer en warmte in uw tuin. U hoeft geen kennis van installaties te hebben of een handige Harry te zijn om hem te plaatsen.

Pelletkachels kunnen binnen, onder een overkapping of buiten worden geplaatst, afhankelijk van het model en wat voor u handig is. Ze zijn ook verkrijgbaar in zowel vrijstaande als wandmodellen, waardoor er nog meer mogelijkheden zijn voor plaatsing.

Een pelletkachel is goedkoop in gebruik

Pelletkachels hebben een lange weg afgelegd sinds hun begindagen en tegenwoordig zijn ze veel energiezuiniger zijn dan ooit tevoren. Houtpelletkachels zijn momenteel goedkoper in gebruik dan gas-, hout- of oliekachels. Omdat pellets alleen worden gemaakt van bijproducten van de houtproductie, doe je aan recycling wat past bij een moderne groenere leefomgeving.

Een pelletkachel is een van de meest betaalbare verwarmingsopties die beschikbaar zijn. Wanneer u pellets (in bulk) koopt, kunt u voor +/- € 0,50 een hele avond genieten van sfeer en warmte.

Houtpellets; veel warmte, weinig rook

Pelletkachels geven veel warmte af en produceren minimale rook. Dat maakt ze ideaal voor gebruik in kleinere buitenruimtes zoals terrassen en veranda’s. In tegenstelling tot terrasverwarming op stroom, hebben pelletkachels geen elektriciteit en dus geen stopcontacten of (verleng)snoeren nodig om te werken – alleen pellets en een plek of een speciale pelletkachel om ze te verbranden. Bovendien wordt pelletbrandstof gemaakt van gerecycled zaagsel (van houtzagerijen) en agrarische bijproducten.

Sommige modellen hebben een automatische feeder die ervoor zorgt dat u altijd pellets bij de hand hebt wanneer u warmte nodig hebt of gewoon een vuurtje wilt maken.

Video van de K-Stove Vesuvius Pelletkachel voor in de tuin.

Ook tijdens koude dagen gezellig bij de kachel in de tuin

De herfst is een geweldige tijd om naar buiten te gaan en uw houtpelletkachel in gebruik te nemen! Het zal u niet alleen helpen geld te besparen op uw energierekening, maar het zal zeker ook gezelligheid brengen. Als het kouder weer nadert, kunt u buiten rond het vuur genieten met uw gezin of vrienden!

Plaats een reactie