De voordelen van een tuin pelletkachel

Tuinhaarden zijn heerlijk om in je tuin, op het terras of onder de veranda hebben. Vooral tijdens de koele zomeravonden, maar ook in de herfst en de wintermaanden zijn ze erg nuttig. Ze zorgen niet alleen voor warmte, maar geven ook karakter aan je buitenruimte.

Er zijn een aantal redenen waarom je een ​​tuinhaard in de vorm van een pelletkachel zou willen kopen. Hieronder hebben we er enkele opgesomd. Hopelijk geeft dit u een idee van de voordelen van de aanschaf van een een buitenhaard die brandt op pellets voor uw tuin, terras of onder de overkapping.

Tips:

Een pelletkachel is eenvoudig in gebruik

Een pelletkachel is makkelijk in gebruik, zeker in vergelijking met hout gestookte haarden. Ze hebben niet veel onderhoud nodig en je hoeft ze niet handmatig met hout te vullen zoals bij traditionele houthaarden.

K-Stove Vesuvius pelletkachel tuinhaard
K-Stove Vesuvius pelletkachel tuinhaard

Er zijn wel pelletkaches met rookafvoerpijpen te koop, maar ze zijn altijd nog gemakkelijker in gebruik en te installeren dan rook afvoerpijpen voor traditionele haarden. Pelletkachels werken op houtpellets en deze brandstof is minder vervuilend en overal verkrijgbaar, zelfs in de meeste supermarkten.

Houtpellets branden schoon en efficiënt. Hierdoor heb je minder rook, roet en andere verontreinigende stoffen die traditionele houthaarden wel uitstoten. Aangezien deze haarden bij het verwarmen van (al dan niet overdekte) buitenruimtes gemakkelijker, efficiënter en goedkoper werken is een pelletkachel kopen het overwegen waard.

Pelletkachels kunnen een besparing opleveren van 25% tot 40% in vergelijking met traditionele verwarmingsmethoden zoals een terrasverwarming op gas of stroom.

Gezellig en knus genieten in de tuin

Alleen al de kachel te vullen met houtkorrels en hem aansteken is leuk om te doen. Brandt hij eenmaal dan is het vuurbeeld eigenlijk hetzelfde als een traditionele houthaard of vuurkorf, maar dan met minder rook, roet, as en rondvliegende vuurdeeltjes.

Een pelletkachel is, net zoals de sfeerhaard voor in huis, perfect voor het toevoegen van sfeer en warmte in uw tuin. En u hoeft voor de installatie geen handige Harry te zijn om hem te plaatsen.

Pelletkachels kunnen in binnenruimtes, onder een overkapping of buiten worden geplaatst. Afhankelijk van uw wensen zijn er een groot aantal modellen te koop. Ze zijn ook verkrijgbaar in zowel vrijstaande als wandmodellen, waardoor er nog meer mogelijkheden zijn voor plaatsing.

Een pelletkachel is goedkoop in gebruik

Pelletkachels bestaan al enige tijd en de huidige modellen branden erg efficiënt en zijn daardoor energiezuinig. Houtpelletkachels zijn momenteel (2022) goedkoper in gebruik dan gas-, hout- of oliekachels. Omdat pellets alleen worden gemaakt van bijproducten uit de houtproductie, doe je ook nog eens aan afvalrecycling.

Een pelletkachel is een van de meest efficiënte verwarmingsopties denkbaar. Wanneer u pellets (in bulk) koopt, kunt u voor +/- € 0,50 een hele avond genieten van sfeer en warmte.

Houtpellets stoken; veel warmte, weinig rook

Pelletkachels geven veel warmte af zonder al te veel rook uit te stoten. Dat maakt ze tevens ideaal voor gebruik in kleinere buitenruimtes zoals terrassen en veranda’s. In tegenstelling tot de bekende en veelgebruikte elektrische heaters, hebben pelletkachels geen stopcontacten of (verleng)snoeren nodig. Bovendien worden houtpellets gemaakt van gerecycled zaagsel (van houtzagerijen) en agrarische bijproducten.

Bijna al onze pelletkachels hebben een automatische feeder die ervoor zorgt dat het vuur doorlopend blijft branden.

Video van de K-Stove Vesuvius Pelletkachel voor in de tuin.

Ook tijdens koude dagen gezellig bij de kachel in de tuin

De herfstperiode is bij uitstek de tijd om uw houtpelletkachel veelvuldig in gebruik te nemen. U stookt niet binnen en zal u daardoor geld besparen op uw energierekening. Gewoon buiten zijn, in de tuin lunchen of een verjaardag vieren (zonder beeldschermen) is gewoon gezellig. Buiten rond het vuur met uw gezin of vrienden is puur genieten!

Plaats een reactie